HUNNEBOSTRAND

loading...

ALMANACKAN BOHUS COAST 
Almanackan är till för alla som vill njuta av bilder från Bohuskusten året runt, ge bort som julklapp, present eller företagsgåva. Läs mer.

HUNNEBOSTRAND

Hummern har blivit synonymt med Hunnebostrand och här finns även den Svenska Hummerakademien och därmed är Hunnebostrand den mest profilerade orten längs Smögenkusten gällande Hummer. Historiskt finns en tradition av stenhuggeri och högklassig granit. Stenhuggarkonsten kan bevittnas på Stenhuggerimuseet. 
 

Hunnbostrand är en av få välbevarade skärgårdsidyller längs bohuskusten med hus och gator som har kvar sin ursprungliga charm.

De två höga bergen som är över 67 meter höga vilka heter Nordre Hoge berg och Söndre Hoge berg ger samhället karraktär och en natur med stora kontraster.På senare år har den nya gästhamnen som kan ta emot över 200 båtar snabbt stigit i popularitet.

Minigolfbanan med utsikt över havet, och inte minst badplatsen vid Hästedalen med den nya hoppställningen och mycket annat göra Hunnebostrand till en destination för hela familjen.

På Kulturhuset Hav och Land finns biograf och konstutställnningar med mera. 

Nordens Ark som är en av nordens mest unika djurpark med flera utrotningshotade djur och mycket annat finns även i närheten av Hunnebostrand.Läs mer om Hunnebostrand här.

 

Karta över Hunnebostrand finns här. Utöver karta finns information om väder, trafik, foton och webbkameror på samma länk.