KUNGSHAMN

loading...

ALMANACKAN BOHUS COAST 
Almanackan är till för alla som vill njuta av bilder från Bohuskusten året runt, ge bort som julklapp, present eller företagsgåva. Läs mer.

KUNGSHAMN

Kungshamn (fd. Gravarne) är landets huvudstad för sill, kaviar samt fiskberedningsindustrin. De flesta känner till Kalles Kaviar och Abbas sill. Sillperioderna har varit helt avgörande för det framväxnande välståndet historiskt och är även idag en väsentlig motor i området. Kungshamn är centralorten längs Smögenkusten och här finns det största utbudet av butiker samt service året runt.
 

Få platser längs Bohuskusten erbjuder den direkta närheten till det öppna havet såsom Kungshamn utgör. Kungshamn är placerad nära till flera av Bohuskustens mest välkända turistdestinationer, vilket gör den till den mest centrala destinationen för de som vill befinna i närheten av de mest populära platserna längs Bohuskusten.
 

Orten har anor sedan Vikingatiden och dess spännande historia. Kungshamn är huvudort i Sotenäs kommun och här finns det största utbudet av butiker samt service i området.
 

Från Kungshamn finns sommartid reguljärtrafik med båt till både Smögen och ön Hållö. 

Information om Kungshamns Strandpromenad här.
 

Boende

Karta över Kungshamn hittas här. Utöver karta finns information om väder, trafik, foton och webbkameror på samma länk.

Mollbrink`s Art Gallery
Feldts Brygga vid Smögenbron.
Hartvigsson Fisk & Skaldjur. Bistro.
Hotell Kungshamn. Mat & boende.