SMÖGEN

loading...

ALMANACKAN BOHUS COAST 2023
Almanackan är till för alla som vill njuta av bilder
från Bohuskusten året runt, ge bort som julklapp, present eller företagsgåva.
Besök butiken här. 

NYHET! Anteckningsbok A5 som även ger lite kunskap om de vanligaste skaldjuren längs Sveriges skaldjursparadis Bohuslän. Läs mer. 

 

Smögen hör till en av Sveriges mest välkända sommardestinationer sedan i början av 1900-talet och därav benämns kustområdet för Smögenkusten. Evert Taube gjorde sitt första offentliga framträdande redan år 1918 på Smögen och var en flitig besökare på ön.

Badgäster främst från vår huvudstad Stockholm upptäckte denna pittoreska ö i början av 1900-talet och därefter började allt fler turister att söka sig hit från hela landet.

 

Sveriges skaldjursparadis nummer ett är Smögen med sina rikskända Smögenräkor, havskräftor, musslor, ostron och mycket annat. Smögens Fiskauktion är Sveriges näst största fiskeauktion och från denna levereras färska Smögenräkor, övriga skaldjur och fisk över hela landet sedan närmare 40 år. Den äkta räkmackan uppfanns på Smögen avnjutas bäst på plats.
 

Det finns mycket att se på Smögen som de vackra små gränderna med hus från 1800-talet. Badplatsen Vallevik och Makrillviken erbjuder fantastiska badmöjligheter. En mycket naturskön plats är Sandö med sina fantastiska mijöer.
 

Det finns ingen turist på besök på ön som inte har flanerat runt på Smögens kända brygga "Smögenbryggan" med alla butiker, matserveringar och mycket annat.

 

 

Karta över Smögen finns här. Utöver karta finns information om väder, trafik, foton och webbkameror på samma länk.

Båtfärd med Zitabåtarna mellan Kungshamn och Smögen.